Hjem / Artikler / Okategoriserade / Plasmacelle Vulvitis – en sjælden lidelse efter overgangsalderen

Plasmacelle Vulvitis – en sjælden lidelse efter overgangsalderen

Plasmacelle Vulvitis er en kronisk, dog godartet, lidelse i de ydre kvindelige kønsorganer. Sygdommen er sjælden og ingen ved hvor mange der lider af den. Man ved dog, at det oftest er kvinder efter overgangsalderen der rammes. Men den ses i nogle tilfælde også hos yngre kvinder. Nogle steder kan man se sygdommen kaldet Zoon´s vulvitis.

Mange er forlegne ved at gå til lægen og derfor kan der godt gå relativt lang tiden inden diagnosen stilles. Samtidig kan det også i mange tilfældes forveksles med andre lidelser.

Gynækologen stiller diagnosen ud fra det der kan ses, og evt. en podning. I nogle tilfælde tages der også en vævsprøve for at udelukke noget ondartet.

Symptomerne på Plasmacelle Vulvitis er typisk:

  • Brændende smerter og irritation af vulva
  • Smerter ved samleje
  • Kløe
  • Røde skinnende velafgrænsede pletter på de ydre kønsorganer. Oftest ved skedeåbningen og den inderste side af de indre kønslæber og omkring urinrøret
  • Farvet eller gult udflåd.

Det er en kronisk sygdom, der ikke kan behandles men man kan lindre symptomerne. Her anvendes hormoncreme evt. i kombination med antibiotika.

Forebyggende kan man sørge for at holde området rent; 1 gang dagligt uden brug af sæbe. Undgå at kradse, gå ikke med stramt tøj og brug bomuldstrusser.

Et godt supplement til lindring af smerter og tørhed er Dr. Warming Critical Care creme, en 92% fedtcreme der er nem at påsmøre og smelter nemt ind i huden. Dr. Warming kan fås på apoteket.

Vil du vide mere om Plasmacelle Vulvitis henviser vi til Lichen Sclerosus foreningen – www.lichensclerosus.dk

Du kan finde med om Dr. Warming cremerne her.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is only a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway