Hjem / Artikler

Artikler

Dr Warming Critical Care frp

Interstitiel Cystit (Smertefuldt Blæresyndrom) – en kronisk sygdom der er svær at udrede

Smertefuldt Blæresyndrom blev førhen kaldt Interstitiel Cystit. Det er en kronisk sygdom i blæren hvor den indvendige del af blæren er irriteret og betændt. Det giver en del ubehag i blæren, i underlivet og bækkenet.

Læs mere
Dr Warming Critical Care frp

Plasmacelle Vulvitis – en sjælden lidelse efter overgangsalderen

Plasmacelle Vulvitis er en kronisk, dog godartet, lidelse i de ydre kvindelige kønsorganer. Sygdommen er sjælden og ingen ved hvor mange der lider af den. Man ved dog, at det oftest er kvinder efter overgangsalderen der rammes. Men den ses i nogle tilfælde også hos yngre kvinder. Nogle steder kan man se sygdommen kaldet Zoon´s vulvitis.

Læs mere
Dr Warming Critical Care frp

Vulvodyni – en ukendt plage for mange

Vulvodyni defineres som ”kronisk ubehag med svien og brændende smerter uden objektive fund”. Altså en udefinérlig smerte der hverken kan ses eller måles.

Læs mere
Dr Warming Critical Care frp

Vaginal tørhed – i perioden omkring overgangsalderen

Vaginal tørhed rammer ca. halvdelen af mange kvinder i og omkring overgangsalderen. Det er ikke farligt og i de fleste tilfælde kan det afhjælpes og fuldstændig forsvinde med den rette behandling. Hvis behandlingen stopper vil generne dog ofte komme igen.

Læs mere
Dr Warming Critical Care frp

Lichen Planus – en stor plage for kvinder

Lichen Planus (tidligere også kaldet Lichen Ruber) er en kronisk inflammatorisk lidelse i hud- og slimhinder. Man ved endnu ikke om der er tale om en autoimmun sygdom, men den opfører sig sådan. Det viser sig som kløende, små flade rødlilla knopper i forskellig størrelse, mest udtalt omkring håndled og ankler. Ofte ses det også på slimhinderne, hyppigst i munden som hvide streger eller striber. Men slimhinden i underlivet kan også blive angrebet.

Læs mere
Dr Warming Critical Care frp

Lichen Sclerosus – en måske overset lidelse

Lichen Sclerosus er en bindevævslidelse der rammer hud og slimhinder på de ydre kønsdele og huden omkring endetarmen. Det kan ramme alle, men ses 6 gange hyppigere hos kvinder, specielt i og efter overgangsalderen. I mange tilfælde mistænkes det først at være en svampeinfektion eller herpes.

Læs mere

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is only a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway